Vaginalne ovule Cicatridina v klimakteriju

Vaginalne ovule Cicatridina v klimakteriju

04.05.2011

Vaginalne ovule Cicatridina v klimakteriju obnavljajo in vlažijo vaginalno sluznico.

Brez hormonov, brez recepta v lekarni!

Klimakterij je obdobje, ki nastopi nekaj let pred menopavzo - zadnjo menstruacijo v življenju ženske in traja še 5 do 10 let po njej. Pojavi se med 40. in 60. letom starosti.

V klimakteričnem obdobju jajčnika ustvarjata vedno manj ženskih  (estrogenov in progesterona) in moških spolnih hormonov. Na spremenjeno hormonsko stanje se ženske različno odzivajo.

V obdobju klimakterija jih kar tri četrtine občuti psihične in fizične težave.

Eden od najpogostejših neprijetnih spremljevalnih pojavov menopavze je suhost nožnične sluznice. Znižanje ravni estrogena povzroči neprijetne simptome, ki jih ženska najprej občuti v nožnici. Stena nožnice postane tanjša in bolj suha.

Lahko pordeči in je razdražena, srbi, tkivo pa se hitreje rani. Izraziteje se nožnične spremembe kažejo pri spolnem odnosu; ta je zaradi manjšega vlaženja sluznice boleč in neprijeten. Prizadeta so lahko tudi sečila, kar se kaže kot pogostejše, pekoče, neprijetno odvajanje vode.

Klinična študija 1:
V raziskavi, izvedeni v štirih avstrijskih klinikah za menopavzo in ambulantah za ginekologijo na vzorcu 160 žensk v obdobju pomenopavze, je po štirih tednih uporabe vaginalnih ovul Cicatridina imelo težave s suhostjo nožnice samo še 6 % žensk, dispareunija je bila očitna le še pri 7 % žensk.

Klinična študija 2:
V študiji je sodelovalo 30 pecientk v pomenopavzi, ki se niso odločile za lokalno hormonsko zdravljenje.
Po 6 tednih (oz. 3 mesecih) uporabe vaginalnih ovul Cicatridina je bilo pri 43% (oz. 57%) žensk potrjeno izboljšanje in popolna odsotnost simptomov vaginalne atrofije. Pri kontrolni skupini brez terapije izboljšanja ni bilo. Vaginalne ovule Cicatridina imajo pri ženskah v pomenopavzi (suhost nožnice, srbenje, bolečine pri spolnih odnosih) podoben pozitiven učinek delovanja kot lokalna hormonska terapija.

 
 
 

Izdelke lahko kupite tudi v naši spletni trgovini Dr. Gorkič.

 
 
 

 
 
 

Zadnja novica

 
 
 
 
Poiščite nas na Facebook-u

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.